A projekmenedzsmenten és projekkommunikáción kívül a SAGITTARIUS a következő kivitelezési összetevőkre is koncentrálni fog:

HERINEXUS: az akadémiai és kutatási intézmények, állami-magán-harmadszektor együttesen fejlesztenek, osztanak meg és transzferálnak tárgykörspecifikus tudásokat Dékelet Európaszerte, megízhatóságot és kreativitást építve. A többszíntű hálozat szereplők, különböző térbeli szinteken és operációs tárgykörökben az újítás útját kövezik
HERIDUCATOR: Egy nagy transzferfokú részvételi tudásplatform az emberi erőforrásokba fektet be a Délkelet Európai örökségi szektor keretén belül. Ez az első olyan próbálkozás amely az örökséget intézményesíteni szeretné a kulturális értékek felszabadításának leghatékonyabb eszközeként, a természeti és ember-gyártotta környezetben egy széleskörű közönség számára. h
HERICARE: a vonzó, jó állapotú örökség növeli a közösségek önbecsülését és kohézióját, főleg a gyenge szerkezetű területeken. Egy új befogadási gyakorlatmix a közösségeket és a fiatalságot képessé teszi arra, hogy kulturális operátor státuszukat elismerjék. 
HERIBUILDER: : Egy innovatív örökségtervezési- és menedzsmentrendszer garantálja az örökségi javakhoz való fizikai, kognitív és érzelmi hozzáférést. 
HERITAINMENT:az örökségi javak felhasználhatóságát a helyi válallkozások megbecsülik, és a végtermékek ipari termékekké válnak a kereslet és kínálat konvergenciáján keresztül. 
HERISTAR: egy piaci értéket hordozó Transznacionális Minőségi bélyeget téve a végetermékekre elősegíti az örökségi javak gazdasági felhasználhatóságát a részvevő terülteken. A Projekt a kulturális örökségi vállalkozást kezdeményezi helyi fejlődési motorként, példát mutatva arra, hogyan lehet az örökséget értkesíteni, óvni, kommunikálni és ugyanakkor környezetvédelmi, gazdasági és szociális profitot kihozni belőle.